Koningin Fabiola, een meisje van 80

0

Koningin-weduwe Fabiola heeft de reputatie saai en hyperreligieus te zijn. Dat laatste klopt: zelfs de paus deed al zijn petje af voor haar diepe geloof. Maar saai? Koningin Fabiola is de laatste jaren levendiger dan ooit, zelfs een tikkeltje frivool. Ook in haar jeugd stond ze al bekend om haar vrolijkheid en levenslust. Al heel haar leven combineert ze een vurig Spaans temperament met een grote sociale bewogenheid. Levensvreugde kenmerkt deze eigenzinnige vrouw, die soms zelfs een feministe avant la lettre was. Vijftien jaar na de dood van koning Boudewijn blijft ze mensen entertainen. Gesterkt door die ene grote zekerheid: het afscheid van haar geliefde man is maar tijdelijk.

In Koningin Fabiola, een meisje van 80 brengen tientallen interviews met oud-medewerkers, toppolitici en andere ‘kroongetuigen’ nooit eerder gepubliceerde anekdoten en weetjes aan het licht. Het boek gaat de hete hangijzers zeker niet uit de weg, maar het leert ons vooral een andere Fabiola kennen. Haar persoonlijkheid en haar leven tonen een intrigerende mengeling van geluk, tragiek, ernst en humor.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
172
Laatste editie
23 mei 2008
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789056178734
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic