Koningin Maxima

0

Artikelen 1
'Driewerf hoera voor uw nieuwe koning Willem-Alexander en koningin Máxima.'

Op 30 april 2013 is het zover en breekt er een nieuw tijdperk aan voor de Oranjes en Nederland! Het jongste koningspaar van Europa treedt dan aan.

Hoeveel data zijn er al gepasseerd waarop koningin Beatrix haar aftreden zou aankondigen. Vanaf 2008 leken er telkens aanwijzingen te zijn dat het wel eens zou kunnen gebeuren. En dan, op een voor iedereen onverwacht moment, die maandag 28 januari om 19.00 uur was het zover en sprak een toch wel af en toe geëmotioneerde vorstin vanuit haar werkkamer op paleis Huis ten Bosch de zo lang verwachte historische woorden uit.
In Koningin Máxima schetst royaltyjournaliste Yvonne Hoebe de toekomst van onze monarchie: wat kunnen we verwachten van de feestelijke inhuldiging en van het eerste burgermeisje op de troon van Nederland? Maar Hoebe blikt ook terug op de afgelopen 10 jaar uit het leven van Máxima. Ze vertelt het verhaal van het gewone meisje dat eerst prinses en toen koningin werd, maar laat daarnaast ook de moderne vrouw zien. De vrouw die een eigen carrière nastreeft, haar man bijstaat en voor haar kinderen zorgt.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
13 maart 2013
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045207520


Artikelen over Koningin Maxima

  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic