Advertentie
Koningin van de Claddagh

Koningin van de Claddagh

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Over het boek
Adriaan de Coninck brengt als schrijver een deel van het jaar door op het eilandje Inishmore voor de Ierse westkust. Hij ziet hoe een onbekende jonge vrouw een ongelukkige val maakt op het rotsachtige strandje achter zijn huis. Als gevolg daarvan kampt ze met geheugenverlies. Het enige aanknopingspunt om achter haar identiteit te komen is de ring die zij draagt: een gekroond hart dat door twee handen wordt omklemd. Dan komt Adriaan door toeval in zijn woonplaats Breda in contact met het kunstenaarscollectief De Claddagh, dat ook Ierse roots heeft. Gaandeweg ontdekt de jonge vrouw waar zij vandaan komt en wordt duidelijk hoe de ring een rol speelt in de eeuwenoude legende van de Claddagh, die zijn oorsprong vindt in het Ierse koopvaardijstadje Galway.

Over de auteur
Motell Rijnen (Breda, 1948) is cultureel zeer actief, zowel uitvoerend als bestuurlijk. Al tientallen jaren staat hij met veel enthousiasme als folkmuzikant op het podium, vooral als vertolker van Ierse volksmuziek. Daarnaast is hij gepassioneerd schrijver van korte verhalen, gedichten en romans. Werk van zijn hand werd onder meer gepubliceerd in De Volkskrant, Brabant Cultureel/Brabant Literair, De Pers en in een aantal verzamelbundels. 'Koningin van de Claddagh' is zijn debuutroman.
Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Uitgeverij Bagage
Laatste editie
13 februari 2014
ISBN
9789491880018 , 9789491880094
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00 Bestel het e-book € 9,95
E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (1)

Heerlijk

door: lelie57 1 like
Koningin van de Claddagh met heel veel plezier gelezen. Vlot geschreven verhaal wat vanaf het begin boeide. Een boek dat ik later best opnieuw zal lezen. En wat geleerd van de Ierse cultuur aldaar. Zelfs een Claddagh ring besteld op internet om op het boek in de boekenkast te bewaren. ;-)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook