Koningin van de nacht

11

Den Haag, 1940. De zevenjarige fantasierijke Daan Maandag komt uit een muzikaal gezin. Zijn overleden moeder was een groot violiste, zijn joodse vader is een begaafd pianist. Ook voor Daan ligt een toekomst in de muziek in het verschiet. Maar dat is niet wat hij wil.
Als de oorlog uitbreekt vlucht zijn vader in zijn muziek.
Terwijl zijn tante samen met de buren een onderduikruimte tussen de huizen cre?ert, raakt zijn vader bevriend met een Duitse officier met wie hij de liefde voor muziek deelt en pianospeelt. Voor Daan zelf is de oorlog vooral ??n groot avontuur. Wanneer de veiligheid van het gezin steeds meer in het gedrang komt, heeft zowel vader als zoon geen andere keus dan de realiteit onder ogen zien.
Voor Koningin van de nacht putte Yvonne Keuls uit haar eigen herinneringen. Het resultaat is een prachtige roman over een halfjoods gezin dat probeert te overleven tijdens de oorlog. Daarnaast is het een ontroerend verhaal over volwassen worden en de relatie tussen vader en zoon.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
02 november 2013
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789041424891 , 9789026328787 , 9789041425287

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Koningin van de nacht door Yvonne Keuls | Een Boek review

door: Linda 1 like
Het orgineel van mijn review kan je vinden op mijn blog: http://www.linda-linea-recta.nl/konin... Koningin van de nacht door Yvonne Keuls met de novelle Daniël Maandag als uitgangspunt. Met veel zin ben ik begonnen aan dit boek. De 2e WO vind ik altijd interessant, vooral als de auteur put uit...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic