Koninklijke Marine in beeld 1950-1959 (I)

0

Koninklijke Marine in beeld is het vierde deel uit een reeks die de vloot van de marine in de twintigste eeuw per decennium belicht.
De vijftiger jaren kenmerkte zich doordat in 1950 Soekarno de eenheidsstaat Indonesia uitriep. Nieuw-Guinea was nu nog het laatste koloniale bezit in het gebied. Verder waren er tal van zaken die dit decennium zouden bepalen. De Korea-oorlog, de Nieuw-Guinea kwestie en de vorming van de Westerse Unie die later zou uitgroeien tot de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO).
De Koninklijke Marine was in de jaren vijftig druk doende met de bouw van een nieuwe zeemacht. Daarbij kreeg ze hulp van de Verenigde Staten die onder MDAP, de vloot voorzag van goed-kope schepen en wapens. Dankzij deze hulp kon de marine in de jaren vijftig een vloot met als kern twee smaldelen opbouwen. Ook kwam in deze periode de Nederlandse scheepsbouw weer op gang, waarna gaandeweg de eerste naoorlogse marineschepen die in eigen land ontworpen en gebouwd werden in dienst kwamen.
Al met al een bewogen periode, welke we in dit deel in beeld brengen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
17 maart 2009
Uitgeverij
Lanasta
ISBN
9789080782273

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic