Konjo nö!

0

Na 33 jaar zet de auteur samen met haar man en vrienden weer voet op Ethiopische bodem. Ze reizen door het noorden van het land: Bahir Dar, Gondar, Debark, Simiengebergte, Aksum, Adigrat, Lalibela en gaan via de hoofdstad Addis Ababa naar het zuiden: Shashamene, Yabelo, Konso, Turmi en Arba Minch.
Ze bezoeken de Metahara Sugar Factory waar ze drie jaar (1968-1970) gewoond en gewerkt hebben en op de laatste dag van de reis hebben ze een emotievolle ontmoeting met Amelework het Plan-kind waar ze al acht jaar mee corresponderen.

Ethiopi? is een van de oudste cultuurlanden van de wereld. Getuigen zijn de eeuwenoude rotskerken in Lalibela, de 16e eeuwse kastelen in Gondar, de st?les in Aksum, de eeuwenoude kloosters in en om het Tanameer, de tempel in Yeha enzovoort.
Er wonen ruim tachtig verschillende kleurrijke volkeren en stammen ieder met zijn eigen cultuur en religie. Het landschap bestaat uit onherbergzame bergketens, vruchtbare hoogvlakten, savannen, woestijnen en kent grote rivieren. De flora is aangepast aan de hoogte zones en op vele plaatsen uitbundig. Ethiopi? telt meer dan 800 vogelsoorten en heeft diersoorten die nergens elders op de wereld voorkomen.
Het land is wat toerisme betreft nog in een ontwikkelingsfase daardoor is het land niet altijd even gemakkelijk te bereizen. Het is ook kennismaken met een van de armste landen ter wereld wat met zich meebrengt dat naast indrukwekkende, interessante en mooie dingen er ook schrijnende dingen waarneembaar zijn.
Reizen in Ethiopi? is een bijzonder avontuur met zijn eigen aantrekkelijkheid. De infrastructuur is in ontwikkeling, de voorzieningen zijn over het algemeen niet optimaal maar de bevolking is puur en vriendelijk en vergoeden alle ongemakken.

'Konjo n?' is een boek voor reizigers die graag lezen en voor lezers die graag reizen maar ook voor lezers die meer willen weten over het oeroude land Ethiopi?.
Het is een compleet geheel en bevat: een interessant en boeiend reisverhaal, uitgediepte thema's, achterliggende geschiedenis en legenden, beschrijvingen van volkeren, weetjes, praktische informatie en tips.

Dit is de derde geheel herziene druk.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
254
Laatste editie
22 juni 2012
Uitgeverij
Mosae Mondo
ISBN
9789086661053 , 9789071794773 , 9789086660155 , 9789086661619 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,75
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,75
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic