Kookboek van de Veluwe

0

Het boerenleven op de Veluwe was zo'n honderd jaar geleden eenvoudig en speelde zich veelal af rond de
boerderij. Daar werd gewerkt, gewoond en geleefd. Ook de maaltijden waren simpel. Het ontbijt (dat vaak pas werd genuttigd nadat de koeien waren gemolken) kon bestaan uit boekweitpannenkoeken of roggemik. Tussen de middag werd er 'warm gegeten', uiteraard met de producten van het seizoen. Stevige kost was het, dikkejennensoep of melkmoes. En voor het avondeten was er brood of karnemelkse pap.
Dit boek bevat recepten uit de periode vóór 1950 en schenkt aandacht aan typische Veluwse streekproducten.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
80
Laatste editie
01 november 2014
Uitgeverij
Het zwarte schaap
ISBN
9789082105735
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic