Kookboek van de Zuiderzee

0

De watersnoodramp van 1916 was de aanleiding voor de afsluiting van de Zuiderzee. In de periode daarna is door middel van de Zuiderzeewerken niet alleen gewerkt aan de veiligheid van de kustbewoners, maar werd door inpoldering ook het areaal aan landbouwgrond vergroot.
Voor de Zuiderzeevissers betekende dit nieuwe tijdperk het einde. Zij konden niet anders dan toezien hoe hun inkomsten, maar ook hun manier van leven verloren gingen.
Met dit boek vol oude recepten, niet alleen uit het water, maar ook van het land, uit de hof en uit de fles, en enkele wederwaardigheden over de Zuiderzeevisserij staan we stil bij die bijzondere geschiedenis. Zo werpen we een enigszins nostalgische blik op een culinair verleden met zicht op dit verdwenen water.
Over Wieringer krukels, Urker ansoop, Kamper platvis en andere streekgerechten.
Verschenen in
Genre
Eten & Koken
Aantal pagina’s
80
Laatste editie
03 mei 2016
Uitgeverij
Het zwarte schaap
ISBN
9789082347524

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 9,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 9,95
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic