Kookgeheimen

,

0

Kookgeheimen – handboek voor alle nieuwsgierige koks
W aarom kleeft de ene pasta wel en de andere niet? Waarom brandt melk zo gemakkelijk aan? Waarom wordt een ei hard en een aardappel zacht door koken?
Allemaal vragen die iedereen die regelmatig in de keuken staat zichzelf wel eens stelt. Kookgeheimen geeft op eenvoudige en overzichtelijke wijze antwoord op deze vragen en meer, en leert de lezer bovendien welke processen zich afspelen voor, tijdens en na het koken.
Kookgeheimen is gelardeerd met praktische tips, bijzondere illustraties en verhelderende recepten.
• Op heldere en eenvoudige wijze wordt informatie verstrekt over scheikundige en natuurkundige processen in de keuken
• Met praktische tips voor noodgevallen tijdens het koken
• Tekst wordt gelardeerd met recepten waarmee de theorie getoetst kan worden aan de praktijk
ALBERT COENDERS heeft zich als scheikundig ingenieur zijn gehele werkzame leven beziggehouden met voedselingrediënten, kruiden en specerijen. Onderwerpen waarover hij verschillende boeken heeft geschreven.
FRANS DE JONG was meer dan 20 jaar directeur/eigenaar van Biochem Foods B.V., onderzoeks-en adviesbureau op het gebied van voeding en voedingsveiligheid. Inmiddels is hij werkzaam als freelance adviseur voor de voedingsmiddelenindustrie.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
191
Laatste editie
01 januari 2003
Uitgeverij
Kosmos Uitgevers
ISBN
9789021539478
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic