KOP-serie 30: Samenwerkingsgerichte hulpverlening met multi-gestresseerde gezinnen

1

Over het boek:
Het werken met gezinnen met een complexe en multipele problematiek is geen sinecure. Maar hoeveel er ook kan foutlopen in een gezin, er zijn altijd ook zaken die wel goed gaan, en waaruit kracht en inspiratie kan worden geput. Cliënten zijn immers meer dan de som van hun problemen. Bij hulpverlening mag dus niet uitsluitend tijd worden besteed aan de analyse en correctie van oude problemen.

In plaats daarvan moet een hulpverleningsmodel worden aangeboden waarbij families weer voeling kunnen krijgen met de toekomst die ze voor zichzelf wensen, met hun mogelijkheden en uitdagingen. De hulpverlener is daarbij een 'waarderende bondgenoot'.

Met tal van casussen en voorbeelden van cliënt-hulpverlener dialogen worden de verschillende stappen en aspecten van deze manier van werken toegelicht.

Over de auteur(s):
William C. Madsen is directeur van het trainingsprogramma 'Samenwerkingsgerichte en narratieve therapieën' aan het Instituut voor Gezinstherapie in Cambridge.

De Nederlandse versie van het boek, gecoördineerd door Mies De Cock, is een initiatief van Begeleidingscentrum Wingerdbloei in Antwerpen.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
374
Laatste editie
21 juli 2012
Uitgeverij
Garant Uitgevers
ISBN
9789044128468
Bestel dit boek vanaf  €39,00 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic