Kort Amerikaans

102

Artikelen 1 Top25's 1

In 1962 verscheen bij Meulenhoff Kort Amerikaans, de inmiddels klassiek geworden debuutroman van Jan Wolkers over een jongen die in de Tweede Wereldoorlog onderduikt om aan de Arbeitseinsatz te ontkomen. Zonder dat de dreiging van de oorlog ook maar even verdwijnt, vecht de jongen in zijn schuilplaats tegen zijn angsten en zijn erotische obsessies.

In 1979 herschreef Jan Wolkers het boek naar aanleiding van de verfilming die datzelfde jaar uitkwam. In 2006 werd het boek door Dick Matena in omgewerkt tot strip in drie delen. Een halve eeuw na verschijnen is de debuutroman van Jan Wolkers dus nog altijd springlevend!

Exact vijf jaar nadat Wolkers stierf, vond er een symposium over Jan Wolkers plaats: hét moment voor de presentatie van zowel het laatste deel van de strip als de speciale jubileumeditie van Kort Amerikaans. Een editie die alles heeft voor de liefhebber: stofomslag, leeslint, zwart-witillustraties uit de beginjaren van Jan Wolkers' kunstenaarschap en een voorwoord van Wolkers-biograaf Onno Blom.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
24 januari 2013
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789023416791 , 9789023416814 , 9789023416845 , 9789029071406 , ...


Artikelen over Kort Amerikaans

  Meer artikelen

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Kort Amerikaans

door: Nano 2 likes
Het is Jan Wolkers dus goed geschreven maar met veel gefrustreerde seks en dood. Ik begreep niet wat de hoofdpersoon dreef. Ik had het gevoel dat de gebeurtenissen nogal geforceerd werden om naar een bepaalde eindresultaat (= seks en/of dood) te komen. Hoofdpersoon Eric heeft moeite met vrouwen,...

Recensie Kort Amerikaans

door: Natalie 1 like
Wolkers schrijft prettig. Ook dit boek, een van zijn eerdere verhalen. In het begin wist het verhaal mij niet direct te boeien maar naarmate ik verder las, raakte ik meer gefascineerd. Eric van Poelgeest is de hoofdpersoon van Kort Amerikaans, maar ik vind het geen fijn persoon. Alleen al het feit...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic