Kort oponthoud op de weg van

3

'Waar ben je op de trein gestapt? Zo veel stations die niemand zich nog herinnert. Zo veel plekken die niet meer bestaan. Zo veel treinen om uit te kiezen. Zo veel treinen die allemaal te vroeg en voorgoed stoppen.'

G?ran Rosenberg was twaalf jaar toen zijn vader zelfmoord pleegde. Zijn ouders hadden Auschwitz overleefd, en waren in Zweden een nieuw bestaan aan het opbouwen. Maar zijn vader verdroeg dat nieuwe leven niet.
Vijftig jaar later gaat Rosenberg op zoek naar die bijna onbekende vader. Het wordt een reis langs zijn jeugdherinneringen, maar ook verder terug, naar het leven van zijn vader in het voormalige getto van ?d, in het werkkamp van de firma B?ssing bij Braunschweig, en in het concentratiekamp Auschwitz.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Vertaald door
Jasper Popma
Laatste editie
17 januari 2014
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045022857

Lezersrecensies (1)

Recensie Kort oponthoud op de weg van

door: Ans Arts 1 like
Het boek “Een kort oponthoud op de weg van Auschwitz” gaat over een zoektocht van een zoon naar het verleden van zijn vader die kamp Auschwitz overleefd had. Een indrukwekkend verhaal dat weer laat zien hoe de verschrikkingen waren als je in het kamp terecht kwam. Göran Rosenberg wil ook te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic