Kracht van een moeder

,

7

Het gevecht van een stervende moeder om een pleeggezin te vinden voor haar vier jonge kinderen.

In de herfst van 2008 krijgt de Franse Marie-Laure Picat te horen dat ze kanker heeft, in de terminale fase. Haar eerste gedachte gaat uit naar haar kinderen: Julie van 11 jaar, Thibault, 9, Matthieu, 5, en Margot, 2 jaar oud. Wat zal er van hen terechtkomen? Marie-Laure wil dolgraag zelf een pleeggezin uitkiezen ? maar stuit daarbij op een ondoordringbare, bureaucratische muur. Na haar dood zal niet zijzelf maar een rechter over het lot van haar kinderen beslissen. Geschokt door deze absurde situatie vraagt Marie-Laure de pers haar boodschap te verspreiden. Heel Frankrijk leeft mee en ze ontvangt meer steun dan ze ooit had durven hopen. Marie-Laure heeft dit boek in de eerste plaats voor haar kinderen geschreven, maar ook met de hoop dat de administratieve ketenen voor gezinnen in nood in de toekomst losser zullen worden.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Richard Kwakkel
Laatste editie
28 februari 2014
Uitgeverij
The House of Books
ISBN
9789044325034
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Beklijvend boek

door: Isabelle 1 like
De kracht en het doorzettingsvermogen is fenomenaal, een boek om in 1adem uit te lezen. marie laure je zet mensen echt aan het denken en je hebt gevochten tot je laatste adem voor je kinderen. Ik heb bewondering en diep respect voor jou!

Recensie Kracht van een moeder

door: Annemieke Roolvink 1 like
Ik vind het moeilijk een reactie te plaatsen voor een waargebeurd verhaal. Het is natuurlijk een vreselijk verdrietig onderwerp en toch had ik het gevoel dat ik een Libelle verhaal zat te lezen. Ik was dus niet zo heel erg onder de indruk van het boek, ik vond het koel, emotieloos en zakelijk...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic