Kroniek van een weg in wording

0

Kroniek van een weg in wording -- Dossier Rijksweg 73 beschrijft het intrigerende verhaal van de totstandkoming van de A73, vanaf het eerste initiatief vanuit de toenmalige Kamer van Koophandel voor Noord-Limburg tot en met de definitieve openingshandeling. Geschreven in een snedige stijl en doorspekt met fraaie fotografie biedt de uitgave een inkijk in de complexe bestuurlijke, politieke en juridische worstelingen die de totstandkoming van de weg zo lang in de weg stonden.

Het boek bevat onder meer een beeldverslag van de hand van fotograaf Theo Schumacher, die drie jaar lang wekelijks de constructie van de Roertunnel fotografisch vastlegde. Een fascinerend tijdsdocument, onmisbaar voor iedereen die zich interesseert in de sociaal-economische geschiedenis en de ruimtelijke ordening van de provincie Limburg.

Peter Hamerslag schreef Kroniek van een weg in wording in opdracht van Via Limburg, de samenwerkende projectorganisaties van Rijkswaterstaat Directie Limburg en de Provincie Limburg.

De kroniek is uitgevoerd met een stofomslag dat kan worden uitgevouwen tot plankaart.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
123
Laatste editie
24 juni 2011
Uitgeverij
Derix & Hamerslag V.O.F.
ISBN
9789491188015
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic