Kruidige wereld

0

Specerijen en kruiden uit alle windstreken

Specerijen en kruiden vormen de sleutel tot de culinaire geschiedenis van de wereld. In deze gids beschrijft gelauwerd culinair auteur Michael Bateman de subtiele verschillen tussen de regionale keukens, waarin de plaatselijke tradities en geschiedenis tot uitdrukking komen. Hiermee zet Bateman een hedendaagse specerijenroute uit, die ons naar alle uithoeken van de wereld voert en gedetailleerde informatie verschaft over de verschijningsvormen en het gebruik van meer dan zestig specerijen en kruiden, van Anijs tot Zedoarwortel.
Kruidige wereld combineert culinaire, botanische en historische informatie met interessante achtergrondverhalen, tweehonderd heerlijke recepten en levendige culinaire fotografie. Het is een levenswerk dat iedere globetrotter die van lekker eten houdt en iedereen met belangstelling voor culinaire geschiedenis zal fascineren.

Michael Bateman is culinair redacteur bij The Independent on Sunday en schreef talrijke kookboeken, onder andere Good Enough to Eat, dat genomineerd werd voor de André Simon Award. Bateman heeft de hele wereld rondgereisd om de keuken van vijf continenten te proeven en The World's Best Food, Round the World in Recipes te schrijven.

Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
28 september 2004
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN
9789059560604
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic