Kukeleku !

0

Kukeleku, het perfecte evenwicht, vier mede- en vier klinkers. Je kan geen betere naam bedenken voor iemand die stevig op zijn poten staat. Twee aan elke kant en ze zijn van onze Jack Russell. Spijtig, zijn hondenverstand zal het nooit beseffen, dat zijn patroonheilige de kreet is van de haan. Symbool van Wallonië.
Naar symbolen ben ik in dit boek niet op zoek. Ook niet naar vergelijkingen met het land van de leeuw. Wel naar het mooiste, dichtstbijzijnde buitenland.
Een jaar ben ik rond getrokken, samen met Sabrina op zoek naar het beeld van een land. Wallonië verteld door zijn mensen. Niet via politieke tegenstellingen maar via een cement dat allle mensen ter wereld bindt: WARMTE.
Een zoektocht die begonnen is met de liefde voor een tas. Ik was vier jaar. De tas was kuipvormig met gezellige rondingen, precies gemaakt om een kindervinger laten langs te glijden. De dikke bodem droeg een sierlijk opschrift dat ik niet kon lezen. “Die komt van bij Boch in de Walen en ze heet Kopenhagen”, aldus mijn vader, op voorname toon. Drie voor mij totaal onbekende namen, waarvan ‘Walen’ mij het meest fascineerde.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
20 januari 2011
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN
9789089311184
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic