Kunst

0

Kunst moest je niet subsidiëren; in kunst moest je investeren. Toeristen, creatievelingen en vooral investeringen op ander gebied zouden dan vanzelf volgen. Menige stad en regio had daar wel oren naar, om vervolgens te constateren dat die positieve effecten toch achterbleven bij de verwachtingen. Inmiddels, en zeker sinds het recente rapport van de WRR, is het instrumentele denken over kunst en kunstbeleid weer op zijn retour. Maar wat dan?

In dit vierde essay over de grondslagen van het kunstbeleid verkent Thije Adams, bekend van onder meer KUNST MOET, OOK IN TIJDEN VAN CHOLERA een andere grondslag voor dat beleid.

Thije Adams (1948) is voormalig topambtenaar op het Ministerie van WVC en OCW. Hij was er onder meer Directeur Algemeen Cultuurbeleid en Directeur Internationale Betrekkingen. Momenteel is hij werkzaam als zelfstandig adviseur en publicist op het snijvlak van kunst, cultuur en beleid.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
13 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Van Gennep B.V.
ISBN
9789461644046 , 9789461649553
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic