kunstbrigade

,

0

Terwijl Hitler probeerde het Westen in zijn greep te krijgen, roofden zijn legertroepen methodisch alle kunstvoorwerpen uit Europa. Van Michelangelo tot Da Vinci en van Van Eyck tot Vermeer, ze werden allemaal gestolen ter meerdere glorie van de Führer.
De Kunstbrigade, ook wel de monumentenmannen genoemd, was in een race tegen de klok bezig om de grootste kunstschatten ter wereld te behoeden van vernietiging door fanatieke nazi’s. Ze maakten gebruik van gegevens die ze vonden in gebombardeerde kathedralen en musea en ze vonden aanwijzingen in de aantekeningen van Rose Valland, een Franse museummedewerker die erin geslaagd was het vertrek van de laatste Duitse treinen met geroofde kunst eindeloos uit te stellen. Zelfs met behulp van een tip bij de tandarts tijdens een wortelkanaalbehandeling wisten ze de kunstschatten en hun geheime bergplaats te achterhalen.
Deze onwaarschijnlijke helden, van wie de meeste gewone huisvaders waren, gaven hun succesvolle carrières op om zich in de strijd te mengen en hun leven op het spel te zetten – en soms zelfs te verliezen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
535
Laatste editie
15 april 2010
Uitgeverij
Spectrum
ISBN
9789049103576
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic