Kwetsbare groepen in/en historische demografie

, ,

0

Deze bundel schetst een genuanceerd en gevarieerd beeld van bevolkingsgroepen die in het verleden een kwetsbare positie hadden, zoals Antwerpse migranten, Brugse prostituees, Vlaamse seizoenarbeiders, Groningse boeren en Leidse ouderlingen. Het gaat niet alleen over hun demografisch gedrag (huwelijk, vruchtbaarheid, sterfte, leefsituatie) maar ook over hoe (de problemen van) deze groepen de afspiegeling waren van sociale, economische en culturele structuren en veranderingen. De bijdragen handelen vooral over de vroegmoderne tijd en over de negentiende eeuw, en leveren vernieuwende, verfrissende en verrassende inzichten over maatschappelijke in- en uitsluiting.
De bijdragen in deze bundel werden in december 2013 gepresenteerd op de Zesde Dag van de Historische Demografie, een initiatief van de Wetenschappelijke Onderzoeksgemeenschap Historische Demografie (FWO Vlaanderen) en het N.W. Posthumus Instituut.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
199
Laatste editie
01 januari 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Acco C.V.
ISBN
9789033498084

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 35,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 35,00
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic