Laatste station, het

5

Het laatste station werd ruim vijftien jaar geleden onthaald als een meesterwerk. Nu, zoveel jaren later, beleeft het een internationale revival en krijgt deze schitterende roman over een gekwelde kunstenaar voor het eerst het succes en de bekendheid die verdient. Het verhaal werd in enkele weken tijd verkocht aan dertien gerenommeerde uitgevers en wordt momenteel ook verfilmd met Anthony Hopkins en Meryl Streep in de hoofdrollen.

In 1910, het laatste jaar van Leo Tolstojs leven, heeft zich op zijn landgoed Jasnaja Polyana een groepje fanatieke navolgers van zijn levensvisie verzameld. Ze leven volgens een paar regels: eenvoud, kuisheid en armoede. Jay Parini vertelt het verhaal van deze groep mensen: hun idealisme, verdeelde loyaliteiten, liefde en haat. Centraal staat de verhouding tussen Tolstoj en zijn vrouw Sofya Andrejevna, met wie hij al jaren in onmin leeft. Hun vete verdeelt het huis in twee kampen en dwingt iedereen tot stellingname.

Het laatste station is meer dan een historische roman over een van de grootste moderne schrijvers en denkers doordat Parini in de hoofden van zijn personages kruipt en hun pijn, hoop en gevoel van isolement blootlegt. Jay Parini vermengt feiten en fictie tot een dramatisch en aangrijpend boek boordevol komische elementen, romantiek en intriges.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 juni 2010
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789029079563 , 9789029084604

Lezersrecensies (1)

Recensie Laatste station, het

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 1 like
Deze reactie bevat spoilers, selecteer de tekst om de spoilers te lezen.  Ontmoedigend, ontluisterend, meelijwekkend zijn de woorden die mij, na de laatste pagina te hebben gelezen, alleen maar te binnen schieten. Volgens mij kan je alleen maar medelijden hebben met Ljovotsjka en Sofja... de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic