Laden en lossen in de binnenvaart

0

Binnen de binnenvaartsector zijn wettelijke regelgevingen en gebruiken over laden, lossen en overliggen een frequent voorwerp van debat. Verschillende en tegenstrijdige belangen liggen aan de basis. Kennis van deze wettelijke regelgevingen en gebruiken kunnen onderhandelingen over de compensatie bij overliggen beïnvloeden.

Laden en lossen in de binnenvaart: onderhandeling, regelgeving of gebruik? is in de eerste plaats een handboek dat studenten wegwijs maakt in de regelgeving en de (soms verouderde) gewoonten en gebruiken over het laden, lossen en overliggen in de binnenvaart. Daarnaast is het ook bedoeld als referentie voor de binnenvaartondernemers, de expediteurs, de scheepsagenten, de rederijen, ...

De verschillende gebruikte wettelijke regelgevingen over laden, lossen en overliggen in België en in de buurlanden (Duitsland, Nederland en Frankrijk) worden op een duidelijke en beknopte manier toegelicht. Daarnaast wordt ook stilgestaan bij de verschillen tussen de gebruikelijke (sector)regelgevingen en contractueel bedongen clausules. Tenslotte is er ook aandacht voor het Antwerps gebruik, nl. de Antwerpse Voorwaarden 1951.

Naast de analyse van de regelgeving wordt het theoretisch aspect met talrijke praktijkvoorbeelden geïllustreerd. Het handboek slaat hiermee een brug te slagen theorie en praktijk. De stapsgewijze uitwerking van de praktijkvoorbeelden laat toe dat studenten en geïnteresseerden zich zelfstandig de materie eigen kunnen maken.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
270
Laatste editie
12 februari 2015
Uitgeverij
Academia Press
ISBN
9789038224442

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 49,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 49,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic