Land van de samen

13

Nieuwsgierig geworden door de vondst van vier Samische geweven banden op zolder vertrekt een jonge vrouw naar Noord-Zweden om haar familiegeschiedenis uit te pluizen. Een geschiedenis die begint met het meisje Njenna, dat in 1862 haar familie verlaat en in het zuiden een nieuw bestaan probeert op te bouwen. Maar de argwaan jegens de Samen en hun (vermeende) magische krachten is groot en haar leven – en dat van haar dochters en kleindochters – wordt getekend door hun anders-zijn.
Een roman over de kracht en kwetsbaarheid van vier generaties vrouwen. Voor de liefhebbers van Marianne Fredriksson en Herbjørg Wassmo.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
C. Verheij
Laatste editie
28 februari 2009
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044510485 , 9789044531961
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Land van de samen

door: Joan 1 like
Wie de boeken van Herbjørg Wassmo, Marianne Fredriksson of Kerstin Ekman wel eens heeft gelezen, herkent veel in dit verhaal. Mooi beschreven verhaal over een vrouw die haar familiegeschiedenis in Noord-Zweden onderzoekt en beschrijft. Dit is nog niet zo eenvoudig want haar familieleden zijn nogal...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic