Land zonder Sarah

4

De langverwachte nieuwe roman!

In de nacht van 9 op 10 mei 1940 rijdt een Duitse trein naar het westen. In de coup? zit een eenzame, rusteloze man. Als hij eindelijk in slaap valt, belandt hij in een duizelingwekkende droom. Hij ziet een naamgenoot in de toekomst, aan het begin van de 21ste eeuw, in Amsterdam, die door overspel zijn huwelijk laat stranden en vervolgens zijn minnares kwijtraakt. Tot overmaat van ramp wordt hij ook nog verdacht van een zeer ernstig misdrijf. Hij schrikt wakker en belt vertwijfeld zijn vriendin. Samen belanden zij in een raadselachtig spel dat zich zowel in 1940 als in de toekomst afspeelt, en dat uitloopt op een onthutsende ontdekking.

Land zonder Sarah neemt de lezer mee in een fascinerende achtbaan door de tijd. Het is een bruisende roman over een wereld vol dreigende sociale onrust, maar ook vol liefde en hartstocht.

Fragment uit boek:
Toen Eva hem nog vertrouwde ? niet zo lang geleden, maar inmiddels ver weg, verzonken, als een oude beschaving waarvan alleen ontroerende schamele resten over zijn, een vergeeld kattenbelletje, een stoffig stuk kinderspeelgoed ? luisterde ze niet goed. Er gingen geruchten. Mensen in haar omgeving zeiden: ik heb gehoord dat hij met zijn ma?tresse een reis heeft geboekt en nu zijn ze op zoek naar een geldig smoesje. Geloofde ze niets van. Ze geloofde wel meer niet. Ooit, toen ze nog in hem geloofde, kon ze zeggen: zijn vrienden zijn hoerenlopers, maar hij niet. Ze gingen naar massagesalons, dat wist ze, hij en zijn vrienden. Hij liep mee tot bij de hete baden en de sauna?s, en daar liet hij zijn vrienden dan gaan, om zelf terug te keren en af te wachten. Hij deed er niet aan mee, welnee, hij ging koffiedrinken en de krant lezen tot het voorbij was. Zij geloofde dat. Toen. Later wist ze het niet meer. Ze moest wachten. Wachten op het slijten van zijn bekoring voor mevrouw S, zoals zij haar noemt.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
23 oktober 2008
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046805138 , 9789046805145
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic