Landleven - omnibus

0

Hoe groot het verschil tussen rijk en arm is, ervaart boerenzoon Joop de Vlier als hij verliefd wordt op de dochter van een eenvoudige daggelder. Geld trouwt geld, zegt zijn vader en hij is faliekant tegen het huwelijk. Maar Joop is in De Vlierhoeve vastbesloten door te zetten.
In Het erfrecht van de scheve gaat de door een ongeluk gehandicapte boerenzoon Gijs de Wit door het leven met de bijnaam "de scheve". Als bakkerszoon Wim Bakel verkering krijgt met zijn mooie zus Cobie, ziet vader De Wit in Wim meer de opvolger van zijn kapitale hoeve dan in zijn eigen zoon. Een conflict dreigt, want Gijs geeft niet op!
Na het overlijden van de enige zoon is in Boerentrots vader Verbree vast besloten voor zijn dochter Willie een goede partij te zoeken om tenminste de hoeve in de familie te houden. Zo komt de lelijke Dirk Nijveld in beeld, terwijl het hart van Willie Verbree uitgaat naar Leen Kooiman, een van de knechten van de hoeve. Tot woede van haar vader weigert Willie met Dirk te trouwen.

Verschenen in
Genre
Feelgood , Romantiek
Aantal pagina’s
519
Laatste editie
12 augustus 2008
Uitgeverij
VCL/West-Friesland
ISBN
9789059773318
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic