Lange lied

5

Als bevrijding geen vrijheid brengt"Meesterlijke roman over de relatie tussen twee sterke vrouwen die niet mét en niet zonder elkaar kunnen: de zwarte slavin July en de blanke plantagehoudster Caroline.

July is een slaaf die op de suikerplantage Amity leeft. Caroline Mortimer is een blanke vrouw die de plantage bezit. Het lange lied is hun verhaal, maar ook een verhaal over de negers die op het land van de plantage werken, en over de afschaffing van de slavernij, die wel bevrijding, maar geen vrijheid bracht.
Dit is een indringende roman die geen lezer onberoerd zal laten. Levys unieke stijl trekt de lezer direct in het leven op de broeierige plantages van Jamaica.

Prachtig geschreven, humor een juweel. FINANCIAL TIMES

Tegelijkertijd een verhaal over de strijd van één vrouw om te overleven in verschrikkelijke omstandigheden, en een lofzang op de talloze slaven die meer deden dan alleen maar lijden en sterven, maar ook in staat waren om alles uit hun bestaan te halen wat ze maar konden. Buitengewoon goed en vlot geschreven. THE INDEPENDENT

Andrea Levy is geboren in Engeland als dochter van Jamaicaanse immigranten. Haar internationale doorbraak kwam met de roman Small Island, die gelauwerd werd met een keur aan prijzen, met als hoogtepunt de Orange Prize for Fiction: Best of the Best.

Otto Biersma vertaalde eerder onder andere Marisha Pessl, Calamiteitenleer voor gevorderden, Mitch Cullin en Claire Messud.

www.mouria.nl
"
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Otto Biersma
Laatste editie
21 juli 2010
Uitgeverij
Mouria
ISBN
9789045801254 , 9789045801803
Bestel dit ebook vanaf  €6,99 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic