Lannoo's Reisgids Dwars door de USA

0

* Een originele reis van de Oost- naar de Westkust in 27 routes. Met deze gids ligt uw reisplan al klaar
*
Met overzichtelijke routekaarten en stadsplattegronden
*
De boeiende reisverslagen bieden u een gevarieerde kijk op de Amerikaanse cultuur
*
Alles wat u ter voorbereiding van de reis en ter plaatse dient te weten
In één ruk dwars door een heel continent: een reisdroom. Maar ook een droomreis?
Ja! Want hoe kunt u dit land beter verkennen dan via de legendarische highways die van kust naar kust lopen? Wereldsteden en piepkleine dorpjes, kunstmetropolen en naamloze gehuchten, nationale parken en de hightech van de NASA, surfplanken en eenarmige bandieten... U komt ze allemaal tegen langs de highways.
Maar 'Dwars door de USA' is geen woeste cross-country door wilde landschappen, geen Amerikaanse versie van Parijs-Dakar. Het is een reis die genoeg tijd overlaat om te genieten. In het zuiden vormt de route een brede U, en wel zo dat u zelden tegen de zon in moet rijden.
Onderweg zijn het vaak de kleine dingen die de reis spannend maken, zoals de overgang tussen de zeer verschillende landschappen: tussen de duinen van de Atlantische kust en de wouden van de Appalachen; bij het zien van de eerste klimopranken en de baarden van het Spaans mos dat zo alom aanwezig is in het Amerikaanse zuiden; tussen het groen van de prairies, de schrale cactuswereld van de Chihuahuawoestijn en de zonnige stranden van Californië.
De route loopt echter niet alleen over de interstates, die het land tot truckerscafés reduceren en de rest laten voorbijrazen. Ze volgt ook stille landwegen waarlangs u kennismaakt met het dagelijkse leven en de mensen die dat leven leiden: van de bleke yankees in het oosten, de Afro-Amerikanen, de Acadiens in Louisiana, de creolen, de latino's en de indianen tot de Californische beach boys en de Chinezen in San Francisco. En dag na dag verandert het uitzicht van de steden, veranderen de temperaturen, de accenten, de smaak van de gerechten en de typische drankjes.
Kortom: 'Dwars door de USA' biedt u een caleidoscoop van de Amerikaanse cultuur.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
280
Laatste editie
25 september 2002
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020944310
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic