12859-1

Lastige waarheden

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

In Lastige waarheden veegt de jonge filosoof Othman El Hammouchi de vloer aan met clichés die een heldere kijk op de dingen in de weg staan. Hij schrijft over de plaats die moslims innemen, de rol van God in een goddeloze tijd, de gebreken van ons onderwijs en onze naïeve kijk op de wereldpolitiek.

We brengen onze dagen door in absolute vrijheid. We hoeven naar niemand meer te luisteren. We doen ons eigen ding. Het verleden, de traditie en de zwaarbevochten wijsheden die generaties hebben doorgegeven hebben geen belang meer. Vormt die permanente afbraak werkelijk een voorwaarde voor ons geluk, vraagt Othman El Hammouchi zich af. Zijn we geen slaaf geworden van hedendaagse dogma’s? Hebben we waarheid, schoonheid en rechtvaardigheid niet onterecht uit ons leven geschrapt? In een samenleving die worstelt met zichzelf belangen die vragen iedereen aan. Zonder schroom of schrik tracht Othman El Hammouchi te achterhalen hoe we de knoop in de westerse ziel kunnen ontwarren.
Over de auteurDetails

 

Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Uitgeverij Polis
Laatste editie
27 november 2018
ISBN
9789463100915
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Hebban recensie

    Yvie Genreclub

Moeizame oogst

door Yvie op 16-02-2019

De Vlaamse Othman El Hammouchi werd geboren in 1999 en groeide op in Vilvoorde. Hij was het kind van orthodoxe moslims van Marokkaanse afkomst. Hij wordt gezien als een jonge, conservatieve opiniemaker en schrijft sinds 2016 regelmatig opiniestukken voor verschillende dagbladen. Zijn interesses liggen bij geschiedenis, filosofie, wetenschap en alles wat naar het academische neigt. En juist dit...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook