De trend dat mensen minder of helemaal geen vis of vlees meer eten, zet door. Toch is het soms moeilijk om gevarieerde, spannende en vooral ook wisselende vegetarische (seizoens)gerechten te maken. Carola de Kanter neemt je in dit boek mee naar haar Kookatelier Caatensteyn en laat zien hoe zij uit haar kas, moestuin, fruittuin en boomgaard lekkere en bijzondere smaken op het bord tovert met, niet al te ingewikkelde, vegetarische recepten.
Volg het seizoen en geniet van witte of groene asperges met een Japanse dressing, pluk in mei en juni vlier- bloesemschermen en serveer als tempura. Geniet van de rijke zomeroogst en maak brandade van tomaat, doperwtjes met korianderschuim en trakteer je gasten op een tartaartje van wilde perzik en basilicum. Maak verrassende herfst- en wintergerechten zoals hart- verwarmende aardpeerquiche of parelgort met vadouvansaus, mozzarella & paddenstoelen.
Bovendien geeft Carola je tips over het kweken en verwerken van producten, ook als je niet beschikt over een tuin maar wel een plaatsje hebt op je balkon of vensterbank.