Lef

0

Twee jaar geleden vond er een drama plaats op de flanken van de K2, de op een na hoogste berg ter wereld, waarbij tientallen bergbeklimmers om het leven kwamen. Dit inspireerde Harmen Lustig tot het titelverhaal van de bundel Lef. De lezer volgt een verdwaalde klimmer tijdens zijn dagenlange zoektocht door de ‘zone des doods’, terwijl thuis zijn vrouw en pasgeboren baby wachten. Overleeft hij in deze vijandige omgeving? En wat drijft een mens om zijn leven in de waagschaal te leggen voor dat ene doel?

Lef is een bundel met stoere verhalen. De lezer wordt meegenomen in de wereld van voetbal, vrouwen, kickboksen, reizen, uitgaan. De sleutelwoorden: Passie. Spanning. Seks. Heroïek. Machismo gaat hand in hand met ontroering, afzien met hedonisme. Dan is de toon weer ingetogen, dan weer vurig en doorleefd. Maar door zijn fenomenale taalbeheersing schiet Lustig in alle verhalen raak.

Harmen Lustig (1966) schreef eerder drie romans en een verhalenbundel. Verhalen uit Lef verschenen eerder in Hard Gras, AvantGardeMen en Penthouse Magazine. Van dat laatste blad is Harmen Lustig hoofdredacteur.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 april 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Passage
ISBN
9789054522133
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic