Lekker slim

1

Veel hoogbegaafde kinderen hebben al vroeg in de gaten dat ze anders denken dan de meeste leeftijdgenoten. Ook volwassenen kunnen vaak niet begrijpen hoe deze kinderen denken. Als een kind van anderen moet ophouden met wat zijn hersenen doen, terwijl dat helemaal niet lukt, dan kan hij of zij 'in zijn hoofd gaan zitten'. Al die wonderlijke gedachten en mooie uitvindingen houdt hij of zij maar voor zich.
Zo is het ook met Wouter gegaan. Doordat hij nog maar weinig vertelt, weet niemand wat er in hem omgaat. Daar kan Wouter heel wat problemen mee krijgen.
Dat is jammer voor Wouter, zijn familie en zelfs voor de wereld. Want stel je toch eens voor wat voor uitvindingen Wouter allemaal kan doen met zijn wonderlijke brein?!

Suzanne Buis schrijft o.a. de succesvolle meidenseries over Lizzy en Floortje Bellefleur. Ook is ze auteur van 'Mijn hoogbegaafde kind en ik', interviews over emoties en uitdagingen bij het begeleiden van hoogbegaafde kinderen. Het boek bevat tips van 40 deskundigen. Eén belangrijke tip: slimme kinderen willen heel graag beter begrepen worden. Speciaal voor deze kinderen, hun familie, vrienden en leerkrachten schreef Suzanne 'Lekker slim'.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
23
Laatste editie
23 april 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402118186
Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

De droomdenker

door: Ikvindlezenleuk (Mathilde) 1 like
Het boek is in 2017 opnieuw uitgebracht onder de titel "De droomdenker". Er zijn opdrachten en nadenkvragen aan het verhaal toegevoegd. Dit verhaal is vooral bedoeld voor hoogbegaafde, hoogsensitieve en/of beelddenkende kinderen. Ze herkennen zich in Wouter en kunnen hiermee aan andere mensen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic