Lekker sporten!

0

Dit boek is voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken om te gaan en vooral om te blijven sproten. Met het volgen van de stappen in dit boek, ondersteund door de oefeningen, ben je in staat om je motivatie om te sporten te beinvloeden en optimaal te houden. Zo kun je de stap maken van leven met het schuldgevoel van 'ik zou eigenlijk iets aan sport moeten doen', naar het tevreden gevoel van het daadwerkelijk doen!

Marianne van der Sluis is fysiotherapeut en psycholoog. Door deze achtergrond is zij goed doordrongen van het belang van sporten en bewegen voor de gezondheid. Tegelijkertijd is zij zich ervan bewust, hoeveel moeite het mensen kost om in beweging te komen en te blijven. Vanuit deze gedachte schreef ze dit boek. In het boek wordt duidelijk dat motivatie iets anders is dan gewoon heel hard je best doen, maar meer een samenspel van wensen, voornemens, doelen, energie, kennis, discipline en de handigheid om eigen valkuilen te vermijden.

Deze tweede herziene uitgave is op een aantal punten aangescherpt op basis van de nieuwste inzichten op het gebied van motivatie en sport.

"Geweldige stimulans om het sporten (weer) op te pakken en te bedenken waarom je het eigenlijk doet en het ook vol te houden! Ik ren nu al weer twee keer per week sinds eind september, voel me lekker fit en ben in 6 weken 3 kilo lichter geworden. Ik ben trots op mezelf!"
Marguerite Tuijn

“Een helder en praktisch boek met heel herkenbare situaties, het is direct toe te passen. Het boek is positief geschreven en gaat uit van je mogelijkheden Met de schema’s in het boek kun je je resultaten goed bijhouden en het zien van je vooruitgang motiveert direct. Ik heb er veel plezier aan.” Anja Beijderwellen "Ik had niet gedacht dat ik in zoveel valkuilen tegelijk liep, maar ik begrijp nu wel waarom ik steeds afhaakte. Het is confronterend maar maar wel effectief." Theo van der Knaap “Heerlijk boekje propvol tips, ik houd het bij de hand voor de momenten dat ik het moeilijker krijg om mezelf te motiveren, vooral de valkuilenvragenlijst leverde me een goede eye-opener op!” Marjolein Janssen

"Leden binden met een boek. Ook als je begeleiding goed is, verlies je leden. Dat verlies begint meestal ... bij de sporter thuis. Thuis is er veel afleiding om vooral niet te gaan sporten. Dus geef je je leden iets dat ze thuis kunnen doen. En waar jouw instructeurs mee kunnen werken in de club.”
Aernout Leezenberg, Hidden Profits

"Wij hebben het boek aan onze nieuwe leden als welkomst geschenk gedaan, de reacties waren heel erg positief, mensen kwamen spontaan nog even vertellen hoezeer ze het op prijs stelden."
Bart Collet, manager FitPlaza
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
61
Laatste editie
21 juli 2010
Uitgeverij
Fitmind
ISBN
9789081321921
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic