Leren te leven

0

Angst - voor verandering, voor verlies, voor het onbekende - heeft een verlammende uitwerking en tast het vermogen aan om helder te denken. Je angsten onder ogen zien en overwinnen is een van de moeilijkste dingen die er zijn, maar er is een psychologisch tegengif: moed. In zijn directe, maar altijd meelevende stijl deelt psychiater Livingston dertig waardevolle inzichten over angst en moed. Inzichten als 'Moed is geen gevoel, maar een gewoonte', 'Onwetendheid kan worden hersteld; voor stupiditeit is geen remedie', 'Het leven is geen kijksport' en 'Lafheid is het onvermogen om van iets anders te houden dan jezelf '.
Gordon Livingston is een Amerikaanse psychiater die woont en werkt in Columbia, Maryland. Hij schrijft voor o.a. de Washington Post, San Francisco Chronicle en Baltimore Sun. Eerder verschenen bij Scriptum: 'Te vroeg oud, te laat wijs', 'Gewoon blijven dansen' en 'Leren lief te hebben'.

NBD/Biblion over 'Leren lief te hebben':
'Wijs en leerzaam boek.'

Trouw over 'Te vroeg oud, te laat wijs':
'Het is een ontnuchterende, relativerende en verhelderende leeservaring - lees dit boekje alvorens u besluit aan te kloppen bij een psycholoog.'
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
10 mei 2013
Uitgeverij
Scriptum Psychologie
ISBN
9789055941599
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic