Lessen om te overleven

5

Een boek om je door een moeilijke periode heen te loodsen. Bestsellerauteur Alice Hoffman zocht ernaar toen ze behandeld werd voor kanker, maar kon er geen vinden. Ze zocht opnieuw tevergeefs toen een vriendin haar kind verloor en een ander haar geliefde. Daarom besloot ze het zelf te schrijven. Wat kun je doen in tijden van overleven? Hoffman beheerst de kunst van het vertellen van een goed verhaal tot in de puntjes. Elke (over)levensles in haar boek is weldoordacht en vaak doorweven met intieme voorbeelden uit haar eigen leven. Ze voorzag haar boek van foto's en recepten, onder haar levensmotto 'Proef het leven'. Ze geeft haar lezers een openhartige blik in haar gevoelswereld en herinnert hen aan haar heldinnen, zoals Anne Frank en haar oma en die ene persoon die ze altijd kon vertrouwen; ze geeft hilarisch advies om overbezorgde mensen af te wimpelen en pleit voor het verschansen op de bank met een zwijmelfilm of een roman. Ze wil wel van de daken schreeuwen: 'Hou je niet (meer) in!' en 'Leef nu!' Met haar sprankelende toon, warmte, humor en wijsheid schreef Hoffman met (Over)levenslessen een boek dat steun en troost biedt in moeilijke tijden.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
03 september 2015
Uitgeverij
Orlando
ISBN
9789492086242
Bestel dit boek vanaf  €17,95 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Leef nu!

door: Saskia I. 1 like
Hoe gaan andere mensen om met tegenslag? Dat wilde Alice Hoffman weten tijdens haar ziekteperiode. Omdat ze geen gepast boek vond besloot ze om er zelf een te schrijven. 'Lessen om te overleven' is een klein dun boekje van 94 bladzijden. Meer heeft Alice Hoffman ook niet nodig om je bewust te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic