Letitia's appelboom

7

Letitia bezit een document van onschatbare waarde - een papier dat bewijst dat ze niet langer een slavin is.
Een levensreddend geschenk voor een zwarte vrouw alleen. De blanken beschouwen haar weliswaar nog steeds niet als een mens, maar met haar documenten kan ze in elk geval bewijzen dat ze vrij is.
Lezen kan Letitia niet. Toch vertrouwt ze op deze papieren - net zoals ze Davey Carson begint te vertrouwen, een Ierse boer die wil dat zij met hem meegaat naar het westen.
De reis is levensgevaarlijk, maar Letitia vindt steun in haar vriendschap met de blanke doktersvrouw Nancy, van wie de tocht een gruwelijke tol eist.
Eenmaal aangekomen in het zogenaamd vrije Oregon ondervindt Letitia dat ook een officieel document haar niet kan redden van de wreedheid van mensen.
Noodgedwongen gaat ze een lange weg die haar uiteindelijk zal leren hoe ze werkelijk vrij kan zijn.

Een indringend en ontroerend verhaal dat je met huid< en haar meevoert op de tocht naar het onbegrensde West-Amerika.

Jane Kirkpatrick is een Amerikaans auteur die zich een stevige plaats heeft verworven op de bestsellerlijst van de New York Times. Meer dan vijfentwintig boeken heeft ze op haar naam staan; haar werk werd genomineerd en bekroond voor diverse prestigieuze prijzen. Zie www.jkbooks.com.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
384
Laatste editie
04 februari 2015
Uitgeverij
Mozaiek
ISBN
9789023994800 , 9789023996668
Bestel dit boek vanaf  €20,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (2)

letitia`s verhaal

1 like
Toen ik aan dit boek begon verwachtte ik een roman. Het is echter meer een beschrijving van het leven van Letitia. Een vrij geworden slavin die haar weg probeert te vinden in de blanke maatschappij. Dat dit niet al te makkelijk is laat zich raden. Op zich is het een mooi verhaal. Echter door de...
ebook

Intrigerende roman over slavernij

door: Wendy Koedoot 1 like
Het verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten in het jaar 1844. Slavernij was toen de normaalste zaak van de wereld. Letitia, een slavin, heeft een bewijs dat ze vrij is en niet langer een slaaf. Voor een “zwarte” vrouw in die tijd een belangrijk document. Ze is op zoek naar acceptatie,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic