Leven in een verzorgingstehuis

0

Toenemende afhankelijkheid kan bij oudere mensen aanleiding geven tot verhuizen naar een verzorgingstehuis. Dit is een ingrijpend gebeuren. De oude boom wordt dus toch verplant, hij moet opnieuwwortel schieten in een nieuwe thuis. Een verzorgingstehuis is geen bewaarplaats voor oude sukkels die gewassen, gevoed en opgepast moeten worden. Bij het opbouwen van een nieuwe thuis spelen vele factoren mee: de ruimtelijke omgeving, de voortzetting van het gebruikelijke doen en laten of de aanpassing, het behoud van bestaande of het leggen van nieuwe sociale contacten, de kwaliteit van de hulpverlening waar die nodig is. Kortom gaat het' om het behoud van de menselijke waardigheid in al haar dimensies.
Dit boek maakt de gezamenlijke opdracht van alle zorgpartners -bewoners, hulpverleners, vrijwilligers, familieleden, directies en besturen, overheid, duidelijk en met vele opdrachten concreet. De auteur neemt daarbij consequente standpunten in die niets aan helderheid missen. Hierbij gaat het zowel om de materiële als immateriële belangen van de bewoner. Zijn waardig en gelukkig leven is het essentiële doel.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
18 december 1996
Uitgeverij
Garant Uitgevers
ISBN
9789053504505

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,75
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,75
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic