Leven in grootmoeders tijd

2

Vervlogen tijden vastgelegd in meer dan 100 fraaie zwart-witfoto's voorzien van een toelichtende tekst. Gezin, huishouden, kinderen, school, middenstand, beroepen, transport, het sociale leven. Een boek met een hoog 'oh ja, dat weet ik nog'-gehalte. Tweede deel in een succesvolle reeks over het dagelijks leven van gewone mensen.
Grootmoeders tijd: de speciale sfeer van het platteland, de kerk die op zondag volstroomde, de dorpspomp waar het water werd gehaald, de kleine kruideniers, de tijd van aanpakken en, na de oorlog, weer opbouwen. De avonden die bij elkaar aan tafel werden doorgebracht, pinda's doppend en luisterend naar de radio. Die tijd van toen is voorbij, maar Leven in grootmoeders tijd laat u die tijd opnieuw beleven. Vergeten beroepen als schillenboer, kiepenkerl, dienstbode of dorpsomroeper . De sprekende foto's in dit boek van kleine kruidenierszaken, volle klassen op de lagere school en grote huishoudens met kraamverzorgster leggen het dagelijks leven van weleer vast, zodat de herinnering niet verloren gaat.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
28 februari 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789058976260 , 9789089893215
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic