Levenslang in Thailand

, ,

42

Dit is het huiveringwekkende verhaal van Pedro Ruijzing, die in 1995 in Thailand ter dood veroordeeld werd voor heroïnesmokkel. Door schuld te bekennen werd zijn straf omgezet in levenslang.
In de Thaise gevangenis zijn de omstandigheden erbarmelijk. Met vierentwintig medegevangenen in één cel heeft Pedro slechts één levensdoel: overleven. Dat lukt alleen door zich aan te passen aan de heersende corruptie. Alles is te koop, van goederen tot privileges, mits je het juiste bedrag neerlegt. Dankzij bemiddeling van een Nederlandse vrouw lukt het Pedro contact te onderhouden met het thuisfront en een groeiende groep sympathiserende Nederlanders – voor hem van levensbelang. Langzaam leert hij het idee te accepteren dat hij hier zijn hele leven zal moeten blijven, te midden van junks, dealers en corrupte bewakers.In 2004 krijgt Pedro onverwacht gratie. Na een bestaan van negen jaar in de hel op aarde keert hij terug naar Nederland. Hij kan maar moeilijk de draad oppakken en moet de samenleving opnieuw leren kennen. Een baan vinden blijkt erg moeilijk en er is geen instantie die zich om hem bekommert. Maar hij zit niet bij de pakken neer en zet zich in voor drugspreventie op scholen. 

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
19 maart 2010
Uitgeverij
de Fontein
ISBN
9789021009551 , 9789026122798 , 9789026122156 , 9789026124686

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Jannelies Smit Hebban Recensent

Een boeiend boek waarvan een uitstekende waarschuwing uitgaat

door Jannelies Smit op 15-11-2006

Pedro Ruijzing geeft al direct bij het vertellen van zijn verhaal ronduit toe dat hij heel erg dom heeft gehandeld en bijzonder schuldig was. Tegenwoordig geeft hij zelfs voorlichting op scholen, om jonge mensen te leren dat ze vooral nooit moeten doen wat hij gedaan heeft. Voor Pedro – en misschien voor anderen die hebben doorgemaakt wat hij heeft doorgemaakt – is er dus nog hoop. Hij is in...


Lezersrecensies (1)

Recensie Levenslang in Thailand

door: Minouche van Oijen 1 like
Echt een heel mooi boek. Kon het moeilijk wegleggen. Vooral de schrijfstijl sprak me erg aan, met veel humor, zelfspot en ook erg aangrijpend. Ongelofelijk hoe mensen daar gevangen zitten en dat Pedro toch nog vaak zo positief kon blijven in deze uitzichtloze situatie. Dan is het hier in Nederland...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic