Levensverhaal van een vakbondsmilitant

0

10 mei 1940: Duitse tanks stormen ons land binnen. Bommenwerpers zaaien dood en verderf. Angst en gruwel overheersen Lucien Van Espens jeugdjaren.
Mei 1982: negenhonderd arbeiders beginnen aan een negen maanden durende bezetting van VTR, het koperbedrijf dat de deuren wil sluiten, Lucien Van Espen is hoofddélégué van het ABVV.
September 1991: een CAO die voor de oudere werklozen grote verbeteringen inhoudt, wordt ondertekend. Na vier jaar op de barricades heeft de strijd van Lucien Van Espen eindelijk succes.
Drie data, één bewogen mensenleven. Samen sterk. Levensverhaal van een vakbondsmilitant is het meeslepende verhaal van een bevlogen vakbondsman. Een boek dat zich niet alleen in de verleden tijd laat lezen. Hoe laat je honderd individuen samen één grote vuist ballen? Welke acties leveren concrete resultaten op? Hoe doe je dat, tegen de stroom blijven ingaan? Actueler dan ooit in tijden waarin fabrieken sneuvelen bij bosjes en de gelatenheid bij momenten schrikwekkend is.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
14 maart 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Epo
ISBN
9789491297502

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic