Levensverhalen van daders en slachtoffers van de Holocaust

Levensverhalen van daders en slachtoffers van de Holocaust

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 1 Recensies 0
  Topics 0
Levensbeschrijvingen van daders en slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog blijven ons beroeren. Ze dwingen ons tot nadenken: wat kunnen we eruit leren? Hoe was en is het mogelijk dat gewone burgers op korte tijd veranderen in nazi’s? Hoe geven we deze herinneringen door aan de volgende generatie?
De verhalen van het bruusk afgebroken leven van in Vlaanderen opgepakte onschuldigen kunnen ons nu nog inspireren. Hun pijnlijk lijden in een uitzichtloze situatie krijgt een actuele betekenis als we als samenleving lessen trekken uit dit verleden. 40 jonge leerkrachten deden onderzoek naar 45 daders en slachtoffers en getuigden over hun leven op herinneringsplekken tijdens pakkende inleefreizen.
Het is een boek vol inspiratie, met verhelderende levensverhalen en reflecties van jonge leerkrachten. Het is een pleidooi voor verdraagzaamheid en voor bewuster omgaan met de diversiteit in onze samenleving en in onze instellingen.
Door de didactiek van het inleven en het reflecteren kan je met je klas, school, organisatie aan de slag met herinneringseducatie. Het verleden kritisch onderzoeken dwingt ons tot nadenken en kleurt ons collectief bewustzijn.
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
232
Uitgeverij
Bitbook
Laatste editie
14 december 2018
ISBN
9789082757798
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie