Lezen, weten en niet vergeten

10

Spots 1

Informatie sneller opnemen, verwerken en onthouden

 

We worden overladen met informatie.

  • Hoe kun je deze grote hoeveelheden informatie sneller verwerken en analyseren, zonder dat dit ten koste gaat van het tekstbegrip?
  • Hoe blijf je geconcentreerd?
  • Hoe onthoud je alles?

 

Mark Tigchelaar geeft acht principes die ervoor zorgen dat je makkelijker informatie kunt opnemen, verwerken en onthouden. In zijn nieuwe boek laat Tigchelaar zien dat ons brein volgens vaste patronen werkt en hoe je deze patronen kunt doorbreken. Tigchelaar maakt duidelijk dat iedereen sneller informatie kan opnemen, verwerken en onthouden als je maar de acht principes in je achterhoofd houdt!

 

Mark Tigchelaar (1984) kreeg kort voordat hij psychologie ging studeren te horen dat hij zwaar dyslectisch is. Gedurende zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd in hoe mensen meer uit hun hersenen kunnen halen. Met zijn bedrijf MTcompany geeft hij veel trainingen over deze onderwerpen en is hij daarnaast betrokken bij verschillende tv-programma’s over het brein. Eerder schreef hij het boek Haal meer uit je hersenen (meer dan 18.000 exemplaren van verkocht). Inmiddels heeft hij meer dan 70.000 mensen mogen opleiden in de technieken om meer uit het brein te halen.

Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
152
Laatste editie
05 mei 2017
Uitgeverij
Spectrum
ISBN
9789000344321 , 9789000344338 , 9789000347933 , 9789000355914 , ...


Door lezers

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €3,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Hoe ik dacht alles al te weten, maar nee

door: Charlotte 2 likes
Het is misschien een beetje droge stof, maar wel oprecht heel leerzaam. Ik moet toegeven een beetje een betweter-stemmetje in mijn hoofd te hebben gehad, die dacht “Nee joh, ik hoef dat niet te lezen. Ik onthou echt super veel”. Nou jongens, dat doe ik oprecht dus bij lange na niet. Alles...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic