Libri di Lucca

30

Als Luca Campelli onder mysterieuze omstandigheden overlijdt, erft zijn zoon Jon zijn tweedehands boekwinkel in Kopenhagen. Na de begrafenis wordt Jon verteld dat zijn vader behoorde tot een geheime organisatie genaamd de Lettore mensen die de gave hebben om door het lezen van boeken andere mensen te beïnvloeden. Jon weigert aanvankelijk iets te maken te hebben met de erfenis van zijn vader, maar als iemand probeert de boekhandel in brand te steken en er meer doden beginnen te vallen, raakt Jon langzaam in de macht van een eeuwenoude organisatie. Overtuigende personages, een dwingende stijl en een strakke spanningsopbouw, Libri di Luca ademt de sensitiviteit en psychologische diepgang van de Scandinavische literatuur, tegen het sfeervolle decor van modern Kopenhagen.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Femke Blekkingh-Muller
Laatste editie
06 april 2012
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789022550373 , 9789022553763 , 9789460233418
Advertentie

Hebban recensie

Matig sprookje

door Remko Meddeler op 18-08-2008

Dat het plaatsen van het stempel ‘Literaire thriller’ niets zegt over de literaire kwaliteiten van een spannend boek, is inmiddels genoegzaam bekend. Wellicht heeft de avontuurlijke uitgeverij Mynx het deze keer anders bedoeld. Libri di Luca speelt zich namelijk af aan de duistere kant van de literaire wereld. Literair geschreven is het niet. En spannend wordt het eigenlijk ook niet.
Jon...

Lezersrecensies (5)

Goede middenmotor

door: Ivoknubben 1 like
Het zal niet het meest spannende boek zijn wat je ooit in handen zult krijgen. Het neigt naar een historische thriller maar dat is het ook niet. Sommige zaken blijven in het boek onderbelicht.. Waarom dan toch drie sterren.. het leest lekker weg op een paar stukken na. Het onderwerp is heel...

door: Petry Hoogenboom 1 like
Da Vinci kloon
Lekker weglees thriller met bovennatuurlijke elementen. Mijn verwachting was hooggespannen, maar dat viel behoorlijk tegen. De plot rammelt nogal maar de lokaties zijn leuk, de hoofdpersoon sympatiek en het idee origineel. Leuk voor een verloren uurtje of twee.

Recensie Libri di Lucca

door: Maria van Ewijk 1 like
Een behoorlijk bizar verhaal over fanatieke bibliofielen. De zenders, die tijdens het voorlezen ervoor kunnen zorgen dat mensen anders over dingen gaan denken en zelfs een van hen die zo voorleest dat stopcontacten doorbranden, ijzeren hekken verbuigen en explosies plaatsvinden. Anderen, de...

Recensie Libri di Lucca

door: Janneke Bouwman 1 like
Het boek leest heel vlot, maar is niet superspannend. Sommige stukken vond ik erg ongeloofwaardig, zoals het feit dat Jon vrijwel zonder slag of stoot zijn carrière vaarwel zegt en zich bij het genootschap aansluit. De spanningsboog is niet erg hoog en de personages blijven redelijk vlak. Maar...

Recensie Libri di Lucca

door: kristel koeken 1 like
Dit boek staat in mij top tien. Ik heb er van genoten. Ik vond het idee heel origineel en mij boeide het van bij het begin.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic