Lied van de loopgraven

42

Artikelen 1 Spots 1 Top25's 3
In 1910 wordt de jonge Engelsman Stephen Wraysford door zijn werkgever naar Amiens gezonden om de Franse textielindustrie te bestuderen. Hij wordt verliefd op de vrouw van zijn huisbaas, Isabelle, en beleeft een korte, hartstochtelijke relatie met haar. Ze ontvluchten Amiens en Isabelle raakt zwanger, maar ze voelt zich schuldig en keert terug naar haar echtgenoot.
Stephen wordt in 1916 als Brits militair aan de Somme gelegerd, het gebied waar hij zijn grote liefde verloor en waar zich een van de grootste slachtingen uit de menselijke geschiedenis voltrekt. De weerzinwekkende omstandigheden maken van Stephen een vervreemde, bittere man, maar hij weet het inferno van de loopgraven te overleven.
Eind jaren zeventig vindt zijn kleindochter, Elizabeth Benson, de dagboeken van haar grootvader terug op een stoffige zolder. De dagboeken voeren haar naar Noord-Frankrijk, waar zij op zoek gaat naar het geheim van haar grootouders.
Het lied van de loopgraven is een imposant epos over de passie van de liefde, de gruwelen van de oorlog en de weemoed van de herinnering.

Sebastian Faulks is een van de belangrijkste schrijvers van Engeland van dit moment. Hij is onder meer bekend van zijn wereldwijde bestsellers Engleby en Een week in december. Het lied van de loopgraven wordt alom beschouwd als een van de grootste romans over de Eerste Wereldoorlog, en is nu als Birdsong verfilmd door de bbc.

'Dit boek is zo indrukwekkend dat ik, toen ik het had uitgelezen, gewoon weer opnieuw ben begonnen.' the sunday express

'Deze herschepping van het verleden is zo indrukwekkend dat je Het lied van de loopgraven wel volmaakt zou willen noemen.' the times

'Het lied van de loopgraven behoort tot de beste romans over de Eerste Wereldoorlog die er sinds de Tweede zijn geschreven.' the independent
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Tinke Davids
Laatste editie
01 maart 2017
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789029516112 , 9789029516167 , 9789063050047 , 9789044611151 , ...


Artikelen over Lied van de loopgraven

  Meer artikelen


Door lezers

Feelgood Club / Boeken over de Eerste Wereldoorlog - Herdenking 11 november
11 november 2018 10 reacties
  Meer artikelen

Lezersrecensies (1)

Faulks maakt de onbeschrijfelijke Eerste Wereldoorlog tastbaar

door: Evie Peters 1 like
In 2014 was het precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon. In de westerse wereld heeft deze oorlog de bijnaam The Great War, maar omdat Nederland destijds neutraal was, wordt die uitdrukking hier zelden gebruikt. Die Nederlandse neutraliteit heeft er ook voor gezorgd dat deze oorlog...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic