Liefde aan de Rio Parima

1

De mooie miljonairsdochter Sofia Lobos en de arme Marco Minho zijn smoorverliefd op elkaar. Tot grote woede van Sofia’s ouders, want die vinden dat hun dochter met een man uit haar eigen kringen moet trouwen. Maar de anders zo volgzame Sofia verzet zich hevig tegen de wil van haar ouders. Paulo Lobos, Sofia’s vader, heeft echter nog een goede reden waarom hij fel tegen de minnaar van zijn dochter is. Paolo is lid van de machtige en invloedrijke vereniging van Braziliaanse grootgrondbezitters en fabrikanten, die achter de schermen alle touwtjes in handen heeft. Alle leden verdienen grog geld aan het kappen van de regenwouden. Met al hun macht proberen ze dan ook te voorkomen dat de aandacht van de Westerse wereld hierop gevestigd wordt.

Marco is wetenschapper en hij wil, om zijn taak goed te kunnen vervullen, onderzoek doen in de regenwouden. Hij vormt daardoor een regelrechte bedreiging voor de Braziliaanse machthebbers, maar zij kunnen Marco niet van zijn voornemen afb rengen; de integere wetenschapper is niet om te kopen. Als het vliegtuig waar Marco in zit boven de oerwouden verongelukt, lijkt Paulo van zijn zorgen verlost. Hij en zijn vrienden zijn Marco kwijt en Sofia zal weer de gehoorzame dochter worden. Maar dan hoort Paulo dat Marco de ramp heeft overleefd en blijkt Sofia plotseling verdwenen. Paulo’s spionne melde hem dat Sofia het oerwoud is ingevlucht, naar Marco toe. Razend van woede stuurt Paulo een moordcommando op Marco af.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Das Regenwaldkomplott
Genre
Literatuur & Romans , Romantiek
Vertaald door
Jan van Amerongen
Aantal pagina’s
378
Laatste editie
30 juni 2000
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789022513989 , 9789022527993
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic