Liefde en bedrog

13

Lijsten 2 Spots 2
Een jonge vrouw, Nienke Sommers, heeft geen idee wat er met haar vriend is gebeurd als ze opeens niets meer van hem hoort. Hij woont nog altijd bij zijn vrouw, van wie hij had beloofd te zullen gaan scheiden. Als een broer van hem Nienke vertelt dat haar vriend is overleden, stort haar wereld in. Het feit dat ze nog een dochtertje heeft, houdt haar overeind. Alsof het nog niet erg genoeg is, krijgt haar leven opeens een bizarre wending als ze te maken krijgt met zijn weduwe die erachter is gekomen met wie haar man haar bedroog. Ze wordt gestalkt en lastig gevallen door die vrouw, zo erg dat ze om die reden zelfs wil verhuizen.

Jose Vriens (1963) woont in het Brabantse Roosendaal. In 2000 begon ze met het schrijven van kinderboeken. Daarnaast schreef ze talloze romantische korte verhalen (ps. Josje Maas) en inmiddels ook verschillende romans. Na een zestal jaar uitgever te zijn geweest is ze nu fulltime schrijver en verschijnen er met grote regelmaat familie- en liefdesromans van haar hand. Haar romans worden bestempeld als vlot leesbare feelgoodromans.
Jose Vriens kreeg een nominatie voor De Valentijnprijs 20156voor het beste romantische boek voor haar roman Verdwaald.

De pers over Tegenwind:
Zomerse familieroman van een ervaren auteur. Soepel geschreven, ongecompliceerd verhaal... Dankzij lekker lopende dialogen en vaart en afwisseling in het verhaal biedt dit boek een ontspannen leeservaring voor een brede, vrouwelijke doelgroep. (Jacqueline Wouda voor Biblion)
De pers over Schuld:
'Schuld' leest heerlijk weg. ... heerlijk beeldend geschreven en verveelt geen moment. (Leesfanaten.nl)
De pers over Drijfzand:
"De romantische momenten zijn goed gedoseerd, net als het vleugje spanning dat aan het verhaal is toegevoegd. Kortom, een heerlijk en echt feelgood-boek."(Marijke Verhoeven voor Hebban)
De pers over Verdwaald:
"Een vlot en boeiend geschreven verhaal, maar ook een verhaal waarin het onderwerp dementie op een goede, reële manier is uitgewerkt". (Biblion)
De pers over Waar blijf je:
"Op een vlotte en meeslepende manier geschreven, waardoor je als lezer geboeid blijft. Voor een breed publiek.". (Biblion)
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Feelgood
Laatste editie
05 mei 2017
Uitgeverij
Ellessy, Uitgeverij
ISBN
9789086603336


Door lezers

Feelgood Club / Valentijnprijs: Stemmen maar … #1
13 januari 2018 1 reactie
Feelgood Club / Het kerstverhaal van José Vriens
10 december 2017 21 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Eline Huls Hebban Recensent

Een kijkje in het leven van 'de andere vrouw'

door Eline Huls op 06-07-2017

Er is al veel geschreven over vreemdgaan en het hebben van buitenechtelijke relaties. Meestal lezen we hierover vanuit het oogpunt van de bedrogen vrouw. In Liefde & Bedrog van José Vriens (1963) maken we kennis met ‘die andere vrouw’.

Nienke Sommers heeft al vier jaar een relatie met de getrouwde Joep. Ze hebben zelfs een kind samen, Jolien. Joep heeft haar beloofd te zullen scheiden van zijn...


Lezersrecensies (3)

Liefde & Bedrog

door: Bianca 2 likes
Liefde & Bedrog – José Vriens Over de schrijfster: In 1963 werd ik als José Magielse geboren in Roosendaal, een plaats vlak bij de Belgische grens waar ik nu nog altijd samen met mijn man woon. Voor het schrijven besloot ik de naam van mijn man – Vriens – aan te houden. Lezen heb ik altijd...

Liefde en bedrog: heerlijke feelgood

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
Nienke Sommers heeft al een paar jaar een relatie met een getrouwde man. Aan het begin van hun relatie wist zij niet dat hij getrouwd was; pas op het moment dat Nienke zwanger blijkt te zijn, biecht hij zijn status aan haar op en belooft haar te zullen scheiden. “Op dat moment viel haar oog op...

Lekker vakantieboek

door: Juul 1 like
Nienke is de minnares van Joep. Thuis heeft hij een ernstige zieke vrouw waar hij van vervreemd is. Nienke en Joep hebben samen een dochtertje. Nienke blijft geloven dat hij ooit bij zijn vrouw weg zal gaan en samen met haar en hun dochtertje een gezin zal vormen. Niets is minder waar. Na zijn dood...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic