Liefde & spionage in Hitlers Berlijn

5

Het waargebeurde en opmerkelijke verhaal over de Amerikaanse ambassadeur en zijn dochter in het Berlijn van de nazi’s dat leest als een politieke thriller.

Berlijn 1933. William E. Dodd wordt de eerste Amerikaanse ambassadeur in Berlijn na de machtsovername door Adolf Hitler in een jaar dat een keerpunt zal worden in de geschiedenis. Dodd is een vriendelijke professor uit Chicago die zijn vrouw en flamboyante dochter Martha meeneemt tussen de sleutelfiguren van het Derde Rijk, terwijl hij aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn groeiende bezorgdheid uit over het regime. Ondertussen raakt zijn dochter verrukt door ‘Het Nieuwe Duitsland’ en heeft de ene na de andere affaire met hoge nazi’s. Totdat de bloedige ‘nacht van de lange messen’ het ware karakter van de nieuwe leiders toont en de ogen opent van vader en dochter. Martha neemt het moedige besluit om op haar eigen wijze de strijd aan te binden met het regime.

Met gebruikmaking van brieven en dagboeken heeft Erik Larson een genuanceerd ooggetuigenverslag geschreven over de opkomende terreur en de gruweldaden van Hitlers Duitsland. Tevens werpt het boek een opmerkelijke blik op de afzijdige houding van de Amerikaanse regering ten opzichte van de eerste verontrustende signalen die zij krijgt over de jodenvervolging.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Vertaald door
Aad van der Kooij
Laatste editie
17 november 2011
Uitgeverij
Kosmos Uitgevers
ISBN
9789021535845

Lezersrecensies (2)

Leerzaam

door: Stef Smulders 1 like
Many years ago I read Philip Metcalfe's 1933 and now there is this recent book about the same period and the same people: the US ambassador in Germany and his family. The facts of the period are well known but how did outsiders look at them at the time and ... what might be of use for us today in...

door: Janny van der Wal 1 like
De oorspronkelijke titel is In the Garden of Beasts en het boek is vertaald door Aad van der Kooij. Het boek is voorzien van een fraaie omslag met in de linkerbovenhoek een foto van Martha Dodd. Grappig zijn de schaduwen op de voorgrond.

Volgens de New York Times is het een "waargebeurd verhaal dat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic