Liefde volgens de wiskunde

2

De achtbaan van de liefde is moeilijk in getallen uit te drukken: het is onmogelijk om vanuit een aantal simpele vergelijkingen vast te stellen wat liefdespartners voelen. Maar dat betekent niet dat wiskunde geen cruciaal middel zou zijn om inzicht in de liefde te verkrijgen.
Zoals de meeste dingen in het leven zijn er allerlei patronen in de liefde. En wiskunde is uiteindelijk de studie van patronen: van weersvoorspellingen tot schommelingen op de aandelenmarkt, van de banen van planeten tot de groei van steden. Al die patronen draaien, buigen en evolueren, net als de rituelen van de liefde.
In 'Liefde volgens de wiskunde' neemt Hannah Fry de lezer mee op een fascinerende reis door de patronen die onze liefdeslevens laten zien en past ze wiskundige formules toe op de meest voorkomende en toch complexe vragen over de liefde: wat is de kans op het vinden van een nieuwe liefde? Hoe waarschijnlijk is het dat het een blijvende liefde zal zijn? Hoe werken online-dating-algoritmes precies? Kunnen we op basis van speltheorie bepalen wie we in een café moeten aanspreken? Op welk punt in je datingbestaan zou je je moeten settelen?
Van een evaluatie van de beste strategieën voor online dating tot een definitie van het nevelige schoonheidsconcept: Fry laat met veel inzicht, humor en plezier zien dat wiskunde een onverwacht handig hulpmiddel is bij het omgaan met de ingewikkelde, vaak verbijsterende, soms gekmakende, maar altijd interessante mysteriën van de liefde.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
120
Laatste editie
15 december 2016
Uitgeverij
Amsterdam University Press
ISBN
9789462982017 , 9789059087088
Bestel dit boek vanaf  €15,99 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Helma Koot Hebban Recensent

Orde in de chaos van liefde

door Helma Koot op 21-04-2016

Dat iets zo romantisch als de liefde gevat kan worden in wiskundige patronen bewijst Hannah Fry met haar boekje Liefde volgens de wiskunde. In een heldere, ook voor leken nog begrijpelijke taal, past ze op vaak humoristische wijze wiskundige formules toe op allerlei liefdesvraagstukken. Van online daten, het aantal seksuele partners, de huwelijksdag tot het in stand houden van een relatie: net...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic