Lieve engerd, de groetjes

0

Brieven krijgen is leuk en brieven schrijven kan nog leuker zijn. Dat geloof je niet? Zit jij altijd te prutsen met een brief? Weet je niet wat je erin moet zetten, hoe je moet beginnen, hoe je moet eindigen, hoe je oma moet bedanken voor dat verjaarscadeau?

In "Lieve engerd, de groetjes" staat hoe je al die dingen kunt aanpakken. Maar er staat veel meer in. Ideeën en tips voor gekke en serieuze brieven, voor griezelbrieven en liefdesbrieven, brieven op advertenties, ingezonden brieven en onzinbrieven. Je wordt ingewijd in bloementaal en postzegeltaal, je leest hoe Buffalo Bill als postbode begon en je vindt voorbeeldbriefjes in het Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans (voor al die vakantievriendschappen).

Als je iemand een leuke brief stuurt, krijg je vast antwoord. Iedereen is diep in zijn hart dol op brieven schrijven; het lijkt alleen zo lastig. Dit boek maakt een super brievenschrijver van je.

Verschenen in
Genre
Jeugd & Kind (non-fictie)
Laatste editie
27 maart 1996
Uitgeverij
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V.
ISBN
9789025404987

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic