Liever niet op reis

5

'Ik ga naar Auschwitz en ik neem mee: een antisemiet, een oversekste Rabbijn en een onwetende Belg.'

Over de oorlogsgeschiedenis van haar Joodse familie is voornamelijk gezwegen. Als Rivka's man bij haar is weggelopen en haar dochter vertrokken is voor een wereldreis, besluit ze onderzoek te doen naar het verleden. Rivka interviewt haar moeder en tante, beiden overlevenden van de holocaust, en gaat mee op een Boeddhistische groepsreis naar Auschwitz. Ze verdiept zich in wat de namen, data en verhalen haar kunnen leren.
Liever niet op reis volgt Rivka bij haar intensieve zoektocht en vertelt niet zozeer de familieverhalen zelf, als wel de wijze waarop ze zijn verzwegen en de enorme impact die dat nog altijd heeft op haarzelf, maar ook op de volgende generatie.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
14 april 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Magonia
ISBN
9789492241085
Bestel dit boek vanaf  €21,00 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Zoektocht

door: IlseE 2 likes
Terwijl de auteur zoekt naar haar Joodse familiegeschiedenis ontvouwt zich een gefragmenteerd beeld waarin verre en minder verre familieleden aan bod komen. Het is lastig het zwijgen te doorbreken en niet alles komt aan de oppervlakte. Mooi doorsneden met fragmenten uit het heden. Het is voelbaar...

een boek voor thuisblijvers

door: Henk Visscher 2 likes
Bertien Minco laat in haar boek zien dat de mens niet van schokkende veranderingen houdt, maar verlangt naar een kabbelend leven, naar het bekende loopje op zondagmiddag en naar de regelmaat van koffie om tien uur 's ochtends. Natuurlijk verandert er altijd en overal iets, maar op de verandering...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic