Lilli en de bloemenelfjes

0

Op een dag ontdekt Lilli in de tuin van haar grootmoeder een zilveren kistje. Met het gouden sleuteltje dat ze al haar hele leven bij zich draagt, opent ze het kistje. Ze vindt er een Toversteen. Als ze door het gaatje in de steen kijkt, verschijnt het prachtige Nevelland van de bloemenelfjes. Lilli ontmoet er het leerlingelfje Pixi en de elfenkoning Brombes. Pixi vertelt over Karakol, een wrede slakkenheks die samen met de Trollendrollen bijna alle elfjes gevangen houdt waardoor de bloemen in de wereld tot stof zijn vergaan.
Om de elfjes te redden, moeten Pixi en Lilli een hele reis afleggen, gevuld met allerlei bijzondere opdrachten. Zo bezoeken ze bijvoorbeeld de Spinnenvrouw in het Hoge Noorden en ondernemen ze een eindeloze tocht door de Stinkende Mistmoerassen, waar het wemelt van de Trollendrollen.
Gelukkig wordt het tweetal ook geholpen door een moedige merel en de wondermooie Razwana, fee van alle sprook jes, die Lilli en Pixi een toverwapen geeft om de vieze Slakkenheks en de Trollendrollen te kunnen verslaan.

‘Lilli en de bloemenelfjes’ is het eerste deel in een voorleesserie rond het bijzondere meisje Lilli. Zij neemt de kinderen in korte hoofdstukjes en met prachtige illustraties (afwisselend in kleur en zwart/wit) mee op een heerlijke leestocht in de pure Scandinavische traditie. Fantasie, spanning, avontuur, vriendschap, … het zijn allemaal ingrediënten van dit sprookjesachtige verhaal waar kinderen geen genoeg van zullen krijgen.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
30 september 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Clavis B.V.B.A.
ISBN
9789044807448

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic