Lofzang

0

De titel: Lofzang is in de eerste plaats bedoeld, als een vermelding van een aantal memorabele momenten, betreffende de personen uit het hieronder genoemde vierluik, alhoewel de auteur, toch enige vraagtekens plaatst bij de persoon, welke zijn biologische vader is.
Het verhaal bestaat uit een aantal zorgvuldig gekozen flashbacks, uit het leven van Marie Brugsma, Rosa Brugsma, pleegvader Jan Verdonk, en de Indische man Massing Maloud, de auteur's echte vader. Afgerond met wat eigen herinneringen van toén, plus wat losse eigentijdse korte verhalen.
Na een tijdperk van hárd werken en tegenslagen, is heden het leven voor Rosa in een fase beland, waarin zij de tachtig vér gepasseerd is. Ze nu bijna dágelijks met veel weemoed, terugblikt op haar verleden. Het verhaal begint in het Friesland van de twintiger jaren waar Rosa's moeder Marie, zwanger raakt van een rijke boerenzoon. Marie wordt min of meer gedwongen haar baby, Rosa, in Amsterdam te gaan krijgen. Marie maakt daar kennis, met de harteloze Jordanees Abraham Petiet, welke een grote invloed op het verdere leven van Rosa zal gaan uitoefenen. Geweld, Liefdeloosheid en Ongewenste zwangerschap, kruisen haar pad naar volwassenheid.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
28 augustus 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402138412 , 9789402136562

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,95 Bestel het ebook bij Libris voor 500,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 500,00
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic